Eylül-Aralık 1998
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 1999
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 1999)
.
İstanbul'dan 
New Model Army
de geçti 

25.03.1999
80'li yılların sonlarında parlayıp, 1990 civarında en parlak dönemini yaşıyan İngiliz post-punk/rock grubu New Model Army, 25 Mart akşamı Ministry'de (Eski Andromeda) verdiği konserle, hala enerjik ve sağlam bir grup olduğunu gösterdi. Yeni albümden hiç dinlediğim parçalarının yanında 90 civarına ait muhteşem parçaları Get Me Out, Purity, daha eskilerden Stupid Questions, , 51st Street, Green and Grey, daha yenilerden Here Comes The War, No Gain gibi bombalarla klübü dolduran yaklaşık 300 kişiyi darmadağın ettiler. Ertesi gün konser verecekleri Ankara'ya geç saatte bilet bulamamaları nedeniyle alt gruplardan önce ve oldukça erken bir saatte sahne alan grup iki kere bis yaparak İstanbulluları selamladı. Yaklaşık 15 senedir müzik yapan grup üyelerini hala ilk dinlediğim zamanlardaki kadar genç ve dinamik bulduğumu söylemeliyim. Grup Ekim 97'de gelen Therapy'den bu yana en vurucu gruptu bence (Aradaki sürede hep dinozorların geldiğini düşünürsek).

Grup hakkında ayrıntılı bilgi için: www.newmodelarmy.org


Iron Maiden
Bruce ve Adrian geri döndü !!! :)))))
10.02.1999
Bu yıl duyduğum en iyi şey: Iron Maiden'ın eski üyeleri Bruce Dickinson ve Adrian Smith tekrar gruba katıldılar. Blaze'in mikrofonu tekrar Bruce'a devretmesi ve Adrian'ın gitarı eline almasıyla Maiden klasik (+1) diyebileceğim kadrosuna kavuştu. Şimdi grup ilginç bir şey deniyor: İki tarihi üye Dave ve Adrian'ın yanında, gruba Adrian'ın yerine 1990'da katılan Janick Gers ile birlikte grupta artık 3 gitar var.
Grup yıl sonunda yeni bir albüm çıkarırken, 2000 yılını da bütün dünyayı turlayarak geçirecek. "Ed Hunter" bilgisayar oyunu da Mayıs ayında çıkıyor.

Ayrıntılı bilgi için www.ironmaiden.com


Metallica, San Francisco Senfoni ile birlikte...
02.01.1999
Metallica'nın, 1999 yılı içinde San Francisco Senfoni Orkestrası ile birlikte konserler vereceği açıklandı. 30 yıl kadar önceki Deep Purple - Londra Senfoni ya da daha yeni olarak Grateful Dead - San Francisco Senfoni birlikteliği gibi olursa güzel olur...