Temmuz-Eylül 1999
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ocak-Mart 2000
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ekim-Aralık 1999)
.
Metal Hammer'a göre yılın en iyi 20 albümü
Iron Maiden stüdyoda
Tony Iommi'den solo albüm
Dio yine fantastik
Metallica'dan senfoni albümü
Belladona'dan Anthrax nostaljisi
Iron Maiden Ed Hunter turu sona erdi
Stratovarius'dan derleme albüm

Metal Hammer okuyucuları yılın albümlerini seçti
Metal Hammer okuyucuları tarafından belirlenen 1999'un en iyi 20 albümü şunlar:

 1. Euphoria Morning - Chris Cornell
 2. Devil Without A Cause - Kid Rock
 3. There Is Nothing Left To Lose - Foo Fighters
 4. Make Yourself - Incubus
 5. Significant Other - Limp Bizkit
 6. Yesterday Went Too Soon - Feeder
 7. The Burning Red - Machine Head
 8. The Distance To Here - Live
 9. Famous Monsters - Misfits
10. Amen - Amen
11. Slipknot - Slipknot
12. Metropolis Pt 2: Scenes From A Memory - Dream Theater
13. From Here To Eternity - The Clash
14. Judgement - Anathema
15. The Fragile - Nine Inch Nails
16. IX Equilibrium - Emperor
17. I'll Take Care Of You - Mark Lanegan
18. Times Of Grace - Neurosis
19. Performance And Cocktails - Stereophonics
20. Host - Paradise Lost


Maiden stüdyoda
Efsanevi elemanları Bruce Dickinson ve Adrian Smith'ın geri dönmesinin ardından Kuzey Amerika ve Avrupa'da "Reunion" turunu gerçekleştiren Iron Maiden, yeni stüdyo albümünün çalışmalarına başladı. Grup, kayıtları yapımcı Kevin Shirley ile birlikte Paris'de bir stüdyoda büyük gizlilik içinde gerçekleştiriyor.
Harris'in dediğine göre işin henüz başındalar ama her şey çok iyi gidiyor. Dickinson da albümün çizgisinin grubun klasik stilinden uzak olmamakla birlikte biraz daha günümüz metaline yakınlaşacağını ama kesinlikle "very heavy" olacağını belirtiyor. Grup albümün bitişi hakkında bir tarih koymamış ama telaffuz edilen tarih 2000 sonbaharı. Fanlarına, albümün ardından uzun bir dünya turu sözü veren Iron Maiden, 2000 yılı içinde Donington ya da Hyde Park festivallerine ve Hollanda Dynamo Festivali'ne katılacak.

Tony Iommi'den ilk solo albüm
Efsanevi Black Sabbath gitaristi Tony Iommi kariyerinin ilk solo albümünü Şubat/Mart 2000'de çıkarıyor. Albüm eski Sabbath solisti Ozzy Osbourne ve eşi Sharon'ın sahibi olduğu Divine Recordings'den çıkacak.
Iommi'nin yapımcı Bob Marlette ile birlikte 2 yıldır üzerinde çalıştığı albümde konuk sanatçı olarak baba isimlere de rastlıyoruz:  Pantera'dan Phil Anselmo, Smashing Pumpkins'den Billy Corgan (Bir parçayı seslendiriyor ve bas çalıyor), Foo Fighters'dan Dave Grohl (Bir parçayı seslendiriyor ve davul çalıyor), Henry Rollins, Type O Negative'den Peter Steele, Soundgarden'dan Matt Cameron ve eski White Zombie davulcusu John Tempesta.
Albümün çıkmasından sonra Iommi'nin tura çıkıp çıkmayacağı ise henüz kesinleşmedi. Bu arada İngiltere'de Black Sabbath konserleri de devam ediyor. Diğer bir yeni haber ise Black Sabbath parçalarının günümüzün grupları tarafından seslendirilmiş hallerinin yer aldığı "Nativity In Black - Tribute to Black Sabbath" albümünün devamının geleceği hakkında. Yine Divine Records'dan çıkacak olan ikinci bölümde Pantera, Soulfly, Slayer ve System Of A Down gibi isimler var.

Dio'nun yeni albümü yine fantastik
Efsanevi ses Ronnie James Dio, Kaliforniya Total Access stüdyosunda "Magica" adını verdiği yeni albümünün son düzenlemelerini yapıyor. Spitfire etiketiyle Şubat 2000'de çıkacak albümde Dio'ya eski tüfekler eşlik ediyor. Zaman zaman birlikte çalıştığı isimleri tekrar gruba toplamayı başaran Dio, yeni albümden umutlu. Gitarda Craig Goldy, basta Jimmy Bain, davulda Simon Wright ve tuşlu çalgılarda Scott Warren ile birlikte grup, Dio'nun övünebileceği bir kadro olmuş durumda. Albümde yine melodik-heavy metal tınılarına ve fantastik sözlere rastlayacağız, Dio'nun açıklamalarına ve şarkı adlarına bakılırsa. Ronnie, ejderhaları ve fantastik kahramanları defterinden silmeye hiç niyetli gözükmüyor, iyi de ediyor. Albümün parça listesi şöyle: "Aliens", "Magica Theme", "Lord Of The Last Day", "Fever Dreams", "Turn To Stone", "Feed My Head", "Eriel", ""Challis", "As Long As It It's Not About Love", "Losing My Insanity", "Otherworld", "Magica Vox" ve "Annica".

Metallica'nın senfonik albümü çıkıyor
Metallica'nın San Francisco Senfoni Orkestrası ile birlikte yeniden yorumladığı parçalarından oluşan yeni albümünde yer alacak parçalar kesinleşti. 23 Kasım'da çıkacak olan albümde yer alan şarkılar şunlar: "The Ecstasy Of Gold", "The Call Of Ktulu", "Master Of Puppets", "Of Wolf And Man", "The Thing That Should Not Be", "Fuel", "The Memory Remains", "No Leaf Clover" (yeni), "Hero Of The Day", "Devil's Dance", "Bleeding Me", "Nothing Else Matters", "Until It Sleeps", "For Whom The Bell Tolls", "-Human" (yeni) "Wherever I May Roam", "The Outlaw Torn", "Sad But True", "One", "Enter Sandman" ve "Battery". Grup Kasım ayında ayrıca, Orchestra Of Saint Luke's ile Madison Square Garden'da, Save The Music ve Mr.Holland's Opus programları kapsamında da Berlin'de iki senfonik konser verecek. Senfonik olmayan konserlere de Pantera ve Ted Nugent ile birlikte devam edecekler.

Belladona, tek şarkı için yine Anthrax ile birlikte
Anthrax, 1992'de gruptan ayrılan efsanevi solisti Joey Belladona'yı bir şarkılığına da olsa geri getirdi. Grubun Kasım sonunda yayınlanacak derleme albümünde yer alacak, The Temptations cover'ı "Ball Of Confusion"da, Belladona selefi John Bush ile düet yapıyor. "The Return
Of The Killer A's" adıyla yayınlanacak albümde eski Anthrax hitleri yer alıyor. Albüme konulmak üzere seçilen parçalar şunlar: "Bring the Noise", "Only", "Pottersfield (Hypo Luxa Hermes Pan Remix)", "Ball of Confusion", "Crush", "Room for One More", "Inside Out", "Hy Pro Glo (Hy Pro Luxa Mix)", "Fuelled", "Among the Living", "Got the Time", "Indians", "Antisocial", "I'm The Man", "Madhouse" ve "I Am The Law". Kesinlikle her arşivde bulunması gereken bir albüm...

Iron Maiden, "Ed Hunter" Reunion turu sona erdi
Efsanevi Iron Maiden elemanları Bruce Dickinson ve Adrian Smith'in gruba geri dönmelerinin onuruna gerçekleştirilen "Ed Hunter - Reunion Tour", 13 Temmuz'da St.John'da başlayıp 8 Ağustos'da Dallas'da sona eren ve ABD-Kanada şehirlerini kapsayan Kuzey Amerika ayağının ardından, 9 Eylül'de Paris ile başlayan, Rotterdam, Hamburg, Helsinki, Stokholm, Göteborg, Essen, Stuttgart, Milano, Barselona, Madrid ile devam eden Avrupa konserleri 1 Ekim'de Atina'da verdikleri konser ile noktalandı. Turun Avrupa ayağında alt grup Megadeth'ti.
Iron Maiden - Reunion

Stratovarius'dan ilk derleme
Başarılı Gothic-Metal grubu Stratovarius'un ilk derleme albümü 25 Ekim'de Noise etiketiyle çıkıyor. "The Chosen Ones" adı verilen albüm grubun fanlarının oylarıyla belirlenen 16 parçadan oluşuyor. Albümde yer alan şarkılar şunlar: "Black Diamond", "Twilight Time", "Father Time", "The Hands Of Time", "Dream With Me", "Paradise", "Out Of The Shadows", "Forever", "Full Moon", "Kiss Of Judas", "SOS", "Dreamspace", "Against The Wind", "Speed Of Light", "4000 Rainy Nights" ve "Will The Sun Rise". Ayrıntılı bilgi için Noise Plakçılık'ın http://www.noiserecords.com/ adresine bakılabilir. Grup şu sıralarda bir sonraki albümleri için demo parça hazırlamakla meşgul.