Ekim-Aralık 2001
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 2002
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 2002)
.
Davulcu Randy Castillo öldü - 26.03
Jon Lord, Deep Purple'dan ayrılıyor - 25.03
Scorpions canlanıyor - 18.03
Power'da yeni soluk: Earthmaker - 11.03
Sentenced'dan yeni albüm - 04.03
Megedeth'in ilk konser albümü - 18.02
Manowar yeniden yollarda - 18.02
Artık Eddie de McFarlane modelleri arasında - 12.02
Rockdetector kitapları artıyor - 11.02
Dio'nun yeni albümü Mayıs'ta - 04.02
Helloween klasikleri 2 CD'de toplandı - 04.02
Exodus solisti Paul Baloff, hayatını kaybetti - 02.02
Alice In Chains gitaristindan solo albüm - 28.01
Nick Menza'dan Megadeth sonrası hayat - 21.01
Iron Maiden'dan eski bateristine destek - 14.01
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
MART'02
Annihilator - Waking The Fury
Blind Guardian - A Night At The Opera
Falconer - Chapters From A Vale Forlorn
Iron Maiden - Rock In Rio / Live (2 CD)
Pretty Maids - Planet Panic
Rhapsody - Power Of The Dragonflame
Soilwork - Natural Born Chaos
Time Machine - Evil
UDO - Man And Machine
ŞUBAT'02
Angel Dust - Of Human Bondage
D-A-D - Soft Dogs
Hypocrisy - Catch 22
Immortal - Sons Of Northern Darkness
Metalium - Hero Nation
Running Wild - The Brotherhood
Seven Witches - Xiled To Infinity And One
Sinergy - Suicide By My Side
Tiamat - Judas Christ
OCAK'02
Blaze - Tenth Dimension
Dew Scented - Inwards
Dream Theater - Six Degrees Of Inner Turbulence
King Diamond - Abigail II: The Revenge
Timo Tolkki - Hymn To Life

Davulcu Randy Castillo da göçtü gitti
26.03.2002
Ozzy Ozbourne'un emektar davulcusu Randy Castillo, 26 Mart'ta dünya sahnesinden jübilesini yaptı... Uzun süredir kanserle mücadele eden 51 yaşındaki Castillo, 1980'lerin başında Lita Ford'un grubunda parlamış, 1986'da katıldığı Ozzy'nin grubunda ise gerçek ününe kavuşmuştu. 1999'da Ozzy'den ayrılan baterist, Mötley Crüe'nün turnesinde, grubu terkeden Tommy Lee'nin yerine çalmıştı.

Deep Purple'da bir dönem daha sonlanıyor
25.03.2002
Deep Purple bas gitaristi Roger Glover, grubun kurucusu tuşlu çalgılar ustası Jon Lord'un gruptan ayrıldığını açıkladı. Hard Rock'ın öncü efsanesinin ayrılmasıyla grubun kuruluş kadrosundan geriye sadec baterist Ian Paice kalmış oldu. İngiltere konserlerinde grupla son kez sahne alacak olan Lord'un yerine yine eskilerden Don Airey dahil olacak. Detaylı bilgi için: thehighwaystar.com.

Scorpions yeniden bir arada
18.03.2002
Prodüktör Dieter Dierks, efsanevi Alman Hard Rock grubu Scorpions'ın "iğnesini parlatarak" tekrar sahnelere dönüyor olduğunu duyurdu. Portekiz, İspanya ve Rusya konserleriyle harekete geçecek olan grup Deep Purple ve Dio ile birlikte Kuzey Amerika yollarında olacak, ardından da Almanya'da konserler verecek. Grup Ağustos'ta da stüdyoya girip 2003 başlarında yeni bir albüm çıkarmayı planlıyor. (www.the-scorpions.com)

Yeni ustalar bir albümde
11.03.2002
Savatage gitaristi Chris Caffery'nin proje grubu Earthmaker'ın "Frontiers/Now & Then" adlı ilk albümü yaz sonunda çıkıyor. Grubun yıldızlarla dolu kadrosunda Caffery'den başka gitarist Mike Chlasciak (Halford), basçılar Ray Riendeau (Halford) ve Steen Mogensen (Royal Hunt / Cornerstone), klavyeciler Andre Andersen (Royal Hunt), Vitalij Kuprij (Artension) ve Lonnie Park (Cozy Powell / John West), davulcular Bobby Jarzombek (Riot / Halford) ve Jeff Plate (Savatage) yer alıyor. Albümde yer alacak parçalar da şunlar: "Sleep Of The Dead", "Earthmaker", "Soul To Soul", "Love Is Pain", "Stand Sentinel", "Soul Of The Beast", "Warrior Spirit", "White Man Red Man", "Mystic Wings" ve "When Worlds Collide". 

Sentenced'ın yeni albümü hazır
04.03.2002
Çizgisini Death'ten British Metal'e kaydırarak 2000 yılı albümü "Crimson" ile büyük bir başarı yakalayan Fin grup Sentenced, yeni albümü "The Cold White Light"ın kayıt ve miks işlerini Helsinki Finnvox Stüdyoları'nda tamamladı. Yapımcılığını Hiili Hiilesmaa'nın üstlendiği albümde şu şarkılar bulunuyor: "Konevitsan Kirkonkellot", "Cross My Heart And Hope To Die", "Brief Is The Light", "Neverlasting", "Aika Multaa Muistot [Everything Is Nothing]", "Excuse Me While I Kill Myself", "Blood & Tears", "You Are The One", "Guilt And Regret", "The Luxury Of A Grave" ve "No One There". "No One There", albümden yayınlanacak ilk single ve video olarak seçildi. Grup albümün çıkışının ardından Finlandiya'ad çeşitli şovlara çıkacak ve yaz aylarını Avrupa'daki festivallerde geçirecek. 

Megadeth'den konser albümü
18.02.2002
Megadeth ilk konser albümü "Rude Awakening"i Mart ayında yayınlıyor. İki CD'lik albümde şu şarkılar yer alacak: CD1 - "Dread And The Fugitive Mind", "Kill The King", "Wake Up Dead", "In My Darkest Hour", "Angry Again", "She-Wolf", "Reckoning Day", "Devil's Island", "Train Of Consequences", "A Tout Le Monde", "Burning Bridges", "Hangar 18", "Return To Hangar", "Hook In Mouth". CD2 - "Almost Honest", "1000 Times Goodbye", "Mechanix", "Tornado Of Souls", "Ashes In Your Mouth", "Sweating Bullets", "Trust", "Symphony Of Destruction", "Peace Sells", "Holy Wars".

Manowar'ın dönüşü yine muhteşem olacak
18.02.2002
Heavy Metal'in taçlı grubu Manowar, altı yıllık bir aradan sonra çıkaracağı yeni albümü "Warriors Of The World" için gün sayıyor. 27 Mayıs'ta yayınlanacak albümde yer alacak ilk single "Warriors Of The World United" ise 15 Nisan'da çıkacak. Albümdeki diğer parçalardan bazıları ise şöyle: "Swords In The Wind", "Nessun Dorma", "Hand Of Doom", "Call To Arms", "House Of Death", "Fight Until We Die". Album grubun yeni stüdyosu Hell'de kaydedilmiş ve Belçika'daki Galaxy Stüdyoları'nda Ronald Prent (Rammstein / Scorpions) tarafından mikslenmiş. Grup bu yaz Avrupa ve Kuzey Amerika'daki bir çok festivalde de ana grup olarak sahne alacak.

McFarlane Toys'dan Eddie figürleri
12.02.2002
Sonunda Iron Maiden'ın ünlü maskotu Eddie de McFarlane oyuncaklarına model oluyor. Bir kaç sene önce Kiss üyelerinin modelleriyle işe başlayan McFarlane bir çok ünlü Metalci'yi seriye katmıştı. Şirketin New York'daki bürosunda, Bruce Dickinson'ın katıldığı bir basın toplantısıyla tanıtılan Eddie figürlerinden ilki 1981 albümü "Killers"ın kapağından alınma. Bir kaç ay sonra piyasaya verilecek olan diğer figür ise "The Trooper" olacak.

Rockdetector'den Ozzy kitabı
11.02.2002
Rockdetector yayıncısı Garry Sharpe-Young, "A-Z Metal" kitaplarına yenilerini ekliyor. Geçen yıl yayınlanan "A-Z of Black Metal" ve "A-Z of Death Metal"in ardından seriye "A-Z of Thrash Metal", "A-Z of Doom & Gothic Metal" ve "A-Z of Power Metal" ile devam etmeyi düşünen Young, araya "Rockdetector - Ozzy Osbourne" kitabını da sıkıştırdı. Nisan ayında yine Cherry Red Publishing'den çıkacak olan kitapta Ozzy'nin Black Sabbath günleri sonrasında 20 yıldır müzük yaptığı grubunun hikayesini anlatıyor.

Dio'nun yeni albümü
04.02.2002
Efsanevi ses Dio'nun yeni albümü "Kill The Dragon", Mayıs'ta piyasada. 1 Haziran'da Las Vegas konseriyle tura da başlayacak olan grupta bir değişiklik de var albümle birlikte. Ailevi nedenlerle ayrılan gitarist Craig Goldy'nin yerine eski Burning Rain ve House Of Lords gitaristi Doug Aldrich alınmış. Ronnie James Dio ile birlikte basçı Jimmy Bain ve davulcu Simon Wright ise yine kadrodalar

Helloween'den yeni bir derleme
04.02.2002
2000 yılı "The Dark Ride" albümüyle başarılı günlerine geri dönen ama geçen yılki ayrılıklarla yine sessizleşen Helloween, 2002'yi 2 CD'lik derleme albüm "Treasure Chest" ile karşılıyor. Albümde yer alan parçalar tekrar mikslenerek temizlenmiş ve grubun hem eski hem de yeni fanları için kolleksiyon amaçlı olarak piyasaya sürülüyor. Derlemeye dahil edilen 29 parça şunlar: CD1 - "Mr.Torture", "I Can", "Power", "Where The Rain Grows", "Eagle Fly Free", "Future World", "Metal Invaders", "Murderer", "Starlight", "How Many Tears", "Ride The Sky", "A Little Time", "A Tale That Wasn't Right", "I Want Out". CD2 - "Keeper Of The Seven Keys", "Dr.Stein", "The Chance", "Windmill", "Sole Survivor", "Perfect Gentleman", "In The Middle Of A Heartbeat", "Kings Will Be Kings", "Time Of The Oath", "Forever & One", "Midnight Sun", "Mr.Ego", "Immortal" ve "Mirror Mirror". Ayrıca az sayıda basılacak kutu sette bir de bonus CD yer alacak. "Buried Treasures" adındaki CD'de daha önce yayınlanmamış ya da B'side parçalar yer alıyor: "Shit And Lobster", "You Run With The Pack", "Oriental Journey", "I Don't Care You Don't Care", "Ain"t Got Nothin' Better", "Moshi Moshi-Shiki No Uta", "Can't Fight Your Desire", "Star Invasion", "Silicon Dreams", "Grapowski's Malmsuite 1001", "Electric Eye" ve "A Game We Shouldn't Play"

Bu arada yaz başında stüdyoya girmesi beklenen grupta yeni gitarist konusunda hala bir gelişme yok. Nüfusları oldukça artan eski Helloween'cilerin albüm çalışmaları da sürüyor. Geçen yıl ayrılan Roland Grapow ve Uli Kusch'un grubu Masterplan'ın şimdilik isimsiz albümünün Eylül'da yayınlanması planlanıyor. Iron Savior'ın basçısı Jan S.Eckert de Masterplan kadrosuna katılmış durumda. Bir şarkıda Masterplan'e vokal yapacak olan Michael Kiske'nin kendi albümü de hazır. Kiske, "Incense" ya da "Insense" ismiyle Haziran gibi çıkarmayı düşündüğü yeni albümüne bir çok parça hazırlamış durumda ve geriye sadece seçim yapmak kalmış durumda.


Ölüm bu kez Exodus'un sesini aldı
02.02.2002
Son zamanlarda artmaya başlayan Heavy Metal tayfası ölümlerine yeni bir halka daha eklendi. 80 sonlarında Thrash'in altın çağının sağlam gruplarından Exodus'un solisti Paul Baloff, ani bir felçle hayatını kaybetti. 31 Ocak gecesi Kaliforniya Oakland Highland Hastanesi'ne kaldırılan Baloff'un doktorlar tarafından ancak iki gün yaşatılabildiği belirtildi. 25 Nisan 1960 doğumlu olan Baloff, en önemli Thrash albümleri arasında sayılan 1985 "Bonded By Blood"daki muhteşem vokal performansıyla hatırlanacak. 90 başında gruptan ayrılan ama 1996'daki konser albümü için geri dönen Baloff için Baloff'un yerine solistlik yapmış olan Steve "Zetro" Souza'nun gruba katılımıyla 22/23 Mart'ta Kaliforniya'da anma konserleri verilecek.

Jerry Cantrell'dan solo albüm
28.01.2002
90'ların ilk yarısını kasıp kavuran Grunge fırtınasının önemli temsilcilerinden Alice In Chains'in gitarist ve vokalisti Jerry Cantrell solo albümünü yayınlamak üzere Roadrunner Records ile anlaştı. Cantrell'a kayıtlarda şimdi Ozzy Osbourne ile çalışan iki isim Suicidal Tendencies basçısı Robert Trujillo ile Faith No More davulcusu Mike Bordin eşlik etmişler. 14 Mayıs'ta "Degradation Trip" adıyla yayınlanacak albümde şu parçalar yer alıyor: "Psychotic Break", "Bargain Basement Howard Hughes", "Anger Rising", "Angel Eyes", "Solitude", "Mother Spinning In Her Grave", "Hellbound", "Give It A Name", "Castaway", "She Was My Girl", "Chemical Tribe", "Spiderbite", "Locked On", "Gone".

Bir solo albüm de Nick Menza'dan
21.01.2002
Eski Megadeth bateristi Nick Menza ilk solo albümü "Life After Deth"i 15 Şubat'ta kendi şirketi Menzanations Records etiketiyle yayınlıyor. 10 yıllık hobi çalışmalarının eseri olan albümün yapımcılığını Menza ile birlikte Max Norman gerçekleştirmiş. Megadeth'de çaldığı yıllarda kendi zevki için şarkı sözü denemeleri yaptığını belirten Menza, muhteşem bir söz yazarı olarak gördüğü Dave Mustaine'den de çok şey öğrendiğini ekliyor. Albümde yer alan bazı parçalar şunlar: "Life Back", "Through The Lies", "You Won't Forget Me" ve "Mastervibe". Nick Menza, 1998 başında bacaklarında meydana gelen bir rahatsızlıktan dolayı Megadeth'ten ayrılmak zorunda kalmıştı.

Eski Maiden bateristi Clive Burr'e yardım kampanyası
14.01.2002
Iron Maiden, yeni albüm çalışmaları öncesi verdiği arada, MS'e (multiple skleroz) yakalanan eski davulcusu Clive Burr için yardım kampanyası düzenliyor. Bilinen bir tedavisi bulunmayan bu hastalığa karşı yeni kür denemeleri için kullanılan fonlara katkı sağlamak ve Burr'ü en azından rahat ettirmek amacıyla düzenlenecek kampanyanın ilk aşamasında "Clive Burr Multiple Sclerosis Trust Fund"u kuran grup, ismini Burr'un davulda yer aldığı en ünlü 45'likten alan biyografisi "Run To The Hills"in de özel bir baskısını hazırlayarak gelirini fona bağışlayacak. Ayrıca aynı adlı 45'liği de yine geliri fona bırakılmak üzere tekrar piyasaya çıkaracak. Clive Burr 1979'da gruba dahil olmuş ve ilk üç albüm "Iron Maiden", "Killers" ve "The Number Of The Beast"de çalmıştı. 1983 başında ise ayrılarak yerini Nicko McBrain'e bırakmıştı.