Temmuz-Eylül 2002
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ocak-Mart 2003
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ekim-Aralık 2002)
.
Opeth'te durmak yok - 16.12
Death Angel yeniden bir arada - 16.12
Helloween'in yeni davulcusu yeni albümde yok - 09.12
Sentenced vokalistinden solo albüm - 25.11
Bon Jovi yine zirveyi zorluyor - 21.10
Stratovarius suskunluğunu bozuyor - 21.10
EMI'dan yeni Queensryche derlemesi - 21.10
Symphony X'in yeni albümü çok yakında - 21.10
Jason Newsted, Voivod'da - 07.10
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
ARALIK'02
-
KASIM'02
 Audioslave - Audioslave
Beholder - Wish For Destruction
Luca Turilli - Prophet Of The Last Eclipse
Opeth - Deliverance
Pearl Jam - Riot Act
Symphony X - The Odyssey
EKİM'02
Agalloch - The Mantle
Foo Fighters - One By One
Hammerfall - Crimson Thunder
Paradise Lost - Symbol Of Life

Opeth durmuyor
16.12.2002
Öncekileri bilmem ama iki senedir çok başarılı albümlere imza atan Opeth şimdiden 2003 albümünün hazırlıklarına başladı bile. Mart/Nisan gibi çıkarılması düşünülen "Damnation"da yere alacak şarkıların remixleri bile tamamlanmış. Bu ne hız dedirtecek albümde yer alması beklenen şarkıların isimleri de şunlar: "Windopane", "In My Time Of Need", "Death Whispered A Lullaby", "Closure", "Hope Leaves", "To Rid The Disease", "Ending Credits" ve "Weakness". Grubun Şubat-Mart aylarında Nile ve Madder Mortem ile birlikte Avrupa turunda olacağı söyleniyor. Bu arada son albüm "Deliverance"ın İsveç, Hollanda ve Britanya gibi Avrupa ülkelerinin listelerde gözükmesi normal olsa da ABD Billboard Heatseeker listesine 14. sıradan girmesi oldukça ilginç bir başarı oldu grup için.

Ölüm meleği geri dönüyor
16.12.2002
80 sonlarının ilgi çekici speed metal grubu Death Angel'ın resmi olarak yeniden toplandığı ve 2003 sonu 2004 başı gibi yeni albüm çıkaracağı açıklandı. Basçı Dennis Pepa'nın Grinder ile yaptığı röportajda zaten birbiriyle akraba olan eski üyelerden bazılarıyla konuşurken, tekrar bir araya gelmek fikrinin doğduğu ve en kısa zamanda yeni şarkı yazmaya girişecekleri belirtiliyor. Bu arada Pepa röportajda ipin ucunu kaçırmış ve "Heavy as fuck" müzik yapacaklarını söylerken henüz bir plak şirketi ile anlaşmalarının olmadığını ama bunu gerçekleştirmenin zor olmayacağını belirttikten sonra sözlerine "I hate the f**king record industry. They're all assholes, just like managers and lawyers - they should all die. Seriously." diyerek devam etmiş. Pepa, geçen yıl Testament'in öncülüğündeki "Thrash Of The Titans" konserlerinde bir konserlik de olsa bir araya gelmelerini sağlayan Testament vokalisti Chuck Billy'ye de teşekkür ederken tekrar grup olma fikrinin bu konsere dayandığını söylüyor.

Helloween'e Motörhead desteği
09.12.2002
Yeni albümünün kayıtları için stüdyoda bulunan Helloween'de, yeni davulcu Mark Cross'un Mononucleosis adıyla da bilinen EBV virüsünü kapması sonucu 5-6 aylık bir zorunlu dinlenmeye çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan davul kayıtları sorunu Motörhead'in emektar davulcusu Mickey Dee'nin geçici olarak Cross'un yerini almasıyla çözüldü. Grup, önümüzdeki yıl yeni albümün ardından çıkacağı turneye kadar Cross'un iyileşip geri dönmesini bekliyor, oldukça ciddi olan ve tedaviye tam olarak uyulmazsa ölüme yol açabilecek hastalığından bir an önce kurtulmasını diliyor.

Sentenced solistinden solo proje
25.11.2002
İki yıl kadar önce Sentenced vokalisti Vill Laihiala ve ve basçı Janne Kukkonen tarafından kurulan Poisonblack ilk albümü "Escapexstacy"yi Şubat'ta yayınlamış olacak. Albümün farklı yanı ise vokallerin Laihiala'ya değil Charon grubundan J.P. Leppaluoto'ya ait olacak olması. Laihiala'nın dediğine göre Leppaluoto'nun sesi müziklerine karanlık ve melodik hisleri verebilmek için çok uygunmuş. Albümün ana teması şehvet ve alışkanlıklar üzerine olacak, yaşamdan, seks, ateş ve ölümden bahsedecekmiş. Laihiala'nın kafasının içinde yaptığı şeytani yaratıklarla dansı dışa vuracak bir yolculuk olarak tanımladığı albümde şu şarkılar yer alacak: "The Glow Of The Flames", "Love Infernal", "The State", "All Else Is Hollow", "In Lust", "The Exciter", "Lay Your Heart To Rest", "With Her I Die", "Illusion/Delusion" ve "The Kiss Of Death".

Bon Jovi'den yeni bir başarı
21.10.2002
Yaklaşık 20 yıldır popüler Hard Rock tarzında pek de değişiklik yapmayıp aynı formüllerle yürümeye devam eden Bon Jovi, yeni albümü "Bounce"un Billboard albümler listesine 2. sıradan girmesiyle kendi rekorunu da kırmış oldu. Tüm dünyada toplam 93 milyon satan ve bir çok ödül kazanan 7 adet albümü olan grup, bundan tam 16 yıl önce de en başarılı ve en bilinen albümleri "Slippery When Wet" ile Billboard'da 1 numaraya çıkmış ve 6 hafta zirvede kalmıştı.

Stratovarius nihayet
21.10.2002
Elemanlarının pek de başarılı olmayan solo çalışmalarının ardından bir araya gelen Stratovarius, nihayet 3 yıllık suskunluğunu bozuyor. Grubun yeni albümü "Elements Part I" 27 Ocak 2003'de piyasada. Albümden önce yayınlanacak ilk single olarak da "Eagleheart" seçilmiş. Albümü Thunderstone ve Symphony X ile birlikte çıkacakları ve 19 Mart'ta başlayacak Avrupa turu izleyecek. Stratovarius, 2003 yazında "Wacken Open"'ın da as grubu olacak.

Queensryche klasikleri
21.10.2002
EMI, 2003 Ocak'ında yeni Queensryche derlemesi "Classic Masters: Queensryche"'ı piyasaya çıkarıyor. Albümde yer alacak olan ve 24-bit dijital olarak elden geçirilen 12 parça şunlar: "Queen of the Reich", "Warning", "The Killing Words", "Speak", "I Don't Believe in Love", "Anybody Listening?", "Another Rainy Night", "Silent Lucidity", "I Am I", "Bridge", "The Voice Inside" ve "Sign of the Times". Grubun EMI'den yayınlanmış tüm eski albümleri de 2003 yılı içerisinde bonus parçalar, yeni paket, fotoğraf ve notlarla birlikte tekrar yayınlanacak. "Queensryche EP"-1983, "The Warning"-1984, "Rage for Order"-1986 ve "Operation: Mindcrime"-1988, 8 Nisan'da, "Empire"-1990, "Promised Land"-1994 ve "Hear in the Now Frontier"-1997 6 Mayıs'ta piyasaya sürülecek.

Symphony X'in yeni albümü yolda
21.10.2002
Symphony X'in altıncı stüdyo albümü "The Odyssey", InsideOut etiketiyle 5 Kasım'da yayınlanıyor. Grubun kurucusu ve gitaristi Michael Romeo'nun belirttiğine göre ağır, çiğ ve saldırgan riflere geri dönebilmek amacıyla kayıtlarda 8 izli 
mikser kullanmışlar. Albüm son zamanlarda bir çok grubun yaptığı gibi standart versiyondan farklı olarak bazı eklere sahip olacak ve az sayıda basılacak digibook halinde de piyasaya çıkacak. Albümden alınan "King of Terrors" parçasının örnek MP3'ü www.symphonyx.com adresinden indirilebiliyormuş. Symphony X, albümü tanıtmak için ilk defa bir Kuzey Amerika turuna çıkacak. 16 Kasım'da Montreal'da başlayıp 15 Aralık'ta West Hollywood, Los Angeles'da tamamlanacak turda gruba bir başka dev grup Blind Guardian eşlik edecek. 

Jason Newsted yeni grubunu buldu: Voivod
07.10.2002
Metallica'nın gidişatını beğenmeyerek (beğenen var mı acaba?) gruptan ayrılan bassist Jason Newsted'in, seksenlerin önemli thrash metal gruplarından Voivod'a katıldığı açıklandı. Grubun plak şirketi Chophouse Records tarafından yapılan açıklamada grubun yeni albümünün kayıtlarına da Newsted'in California Walnut Creek'deki ev stüdyosunda başladığı belirtiliyor. Grubun 13. albümü olacak ve 13 şarkının yer alacağı kayıtlar Mart 2003 gibi piyasada olacak. www.chophouserecords.com adresinden grubun vokalist Snake (Denis Belanger), gitarist Piggy (Denis D'Amour), davulcu Away (Michel Langevin), ve yeni üye eski Metallica'cı bassist Jason Newsted hakkında ayrıntılı bilgi ve fotoğrafa ulaşılabilir.