Nisan-Haziran 2005
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 2005
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 2005)
.
Kreator İstanbul konseri - 30.09
Helloween'den eskiye dönüş - 25.08
Metal'in Kralları Yedikule Zindanları'ndaydı - 06.08
Yaşlı Kurtlarla bir kez daha - 23.07
Dream Theater yine döktürdü - 03.07
Overkill / Slayer / Doro / In Flames : Sarıyer'de - 03.07
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
EYLÜL'05
Rolling Stones - A Bigger Bang
AĞUSTOS'05
Arch Enemy - Doomsday Machine
Novembers Doom - The Pale Haunt Departure
Opeth - Ghost Reveries
TEMMUZ'05
Nevermore - This Godless Endeavor

Kreator ile üçüncü kez
30.09.2005
Kim ne dersin Alman metal grupları bu işi biliyor. Neredeyse 20 yıldır müzik yapan ve hala Thrash Metal'in o ilk günlerdeki ruhunu koruyan ender gruplardan Kreator, Türkiye'yi üçüncü ziyaretinde bir kez daha seyirciyi kendinden geçirdi. İlk Türkiye konserlerinin ne zaman olduğunu bile hatırlamıyorum ama iki yıl önce ilk Rock The Nations'da Dio'nun alt grubu olarak sahne aldıklarında "Violent Revolution"ın ilk notaları ile birlikte bambaşka bir aleme taşımışlardı beni. Bu kez kapalı alanda ve daha az bir seyirciye çaldılar ama hala aynı canlılıklarını koruyorlardı. Konseri yeni albümleri "Enemy of God" ile aynı adı taşıyan parçayla açıp bu albüme ve "Violent Revolution" albümüne ağırlık verirlerken eskileri unutmayıp 1989'un klasiklerinden "Extreme Aggression"a da epey bir gönderme yaptılar. Onlar hala aynı hızda ama artık bizde kondüsyon kalmamış. Bir Thrash konserinin yarısını oturarak izledim ya, yaşlılık bu olsa gerek...

Bu arada Kreator, ertesi gün İzmir Rock Festivali'nin ilk ayağında da son grup olarak sahne alacaktı ama hem sahnenin tehlikeli ve kötü tasarımı, hem de sağanak yağış nedeniyle sahneye çıkmaktan vazgeçtiklerini öğrendik. Belki başka sefere.


Helloween'in beklenen albümü
25.08.2005
Almanların power metal efsanelerinden Helloween'in uzun süredir beklenen albümü 31 Ekim'de Steamhammer / SPV etiketiyle çıkıyor. Grup, seksenlerin sonunda büyük çıkış yaptığı albümü "Keeper Of The Seven Keys"in adını yeni albümüne de vermiş: "Keeper Of The Seven Keys - The Legacy". Doksanlı yıllar boyunca tarzını koruyan ama ününü koruyamayan Helloween, 2000 albümü "The Dark Ride" ile Heavy Metal'in sözü edilen grupları arasına geri dönmüş ama 2003'de çıkardıkları "Rabbit Don't Come Easy" aynı başarıyı yakalayamamıştı. Bakalım eski isimli yeni albüm gruba ne getirecek? İki disklik albümde yer alacak parçalar şöyle: CD 1 - "The King For A 1000 Years", "The Invisible Man", "Born On Judgment Day", "Pleasure Drone", "Mrs. God", "Silent Rain"; CD 2 - "Occasion Avenue", "Light The Universe", "Candice Night" (Blackmore's Night), "Do You Know What You're Fighting 4?", "Come Alive", "Shade In The Shadow", "Get It Up", "My Life 4 1 More Day". Kayıtlardaki kadro ise son Helloween kadrosu: Vokalde Andi Deris, gitarlarda Michael Weikath ve Sascha Gerstner, bas gitarda Markus Grosskopf ve davullarda Dani Loeble. Albümün yapımcısı ise Blind Guardian, Halford ve Rage albümlerinden hatırlayacağımız Charlie Bauerfeind. Grup albümün yayınlanmasının ardından Aralık 2005 - Şubat 2006 tarihlerinde Avrupa turuna çıkacak. Bu kez bir aksilik olmazsa (yine bombalar filan patlamazsa) turne kapsamında 1 Şubat'ta İstanbul'da olacaklar.

İstanbul'dan Manowar geçti!..
06.08.2005
Evet oldu. Oradaki binlerce kişi rüya filan görmedi. Yıllardır beklenen, gelmez denen grup Manowar geldi ve üçüncü senesindeki Rock The Nations bir seviye daha atladı.


Deep Purple'dan İstanbul'a ikinci selam
23.07.2005
Yıllar önce tam da evlendiğimin haftası balayındayken Türkiye'yi ziyaret eden ve İstanbul Harbiye Açıkhava'da bir konser veren Hard Rock'ın dev grubu Deep Purple, bu kez daha küçük bir seyirci kitlesi ile İstanbul Park Orman'daydı. Yaş ortalaması yüksek seyircinin nabzını çok iyi tutan grup, çoğunluğu yetmişli yıllara ait şarkılarıyla "biz bu yaşta bile bunu yapabiliriz" dedi. Gerçi konser kısa sürdü (75 dakika) ama yine de doyurucuydu. Son albümü "Bananas"tan "Silver Tongue" ile açtıkları konseri kadınlar üzerine iki klasik "Woman From Tokyo" ve "Strange Kind Of Women" ile sürdüren grup "I've Got Your Number" ile yine "Bananas"a bir dokundurup ardından tüm hitlerini döktü: "Demon's Eye", "Perfect Strangers", "Highway Star", "Space Truckin'" ve olmazsa olmaz muhteşem "Smoke On The Water". Araya Steve Morse'tan gitar solo ve Don Airey'den içinde "Katibim"in de yer aldığı klavye solo serpiştirilmiş bu şarkıların ardından sahne boşalınca, "bu kadarcık mı?" diyen seyirci "Black Night" temposuyla grubu çağırmaya başladı. Deep Purple'a da geri gelip seyirciyle birlikte "Biack Night"ı söylemek düştü. Arkasından gelen "Lazy" gerçek bir sürpriz olurken, kapanış "Hush" ile oldu. Rock'ın babalarını artık dede olmuş halleriyle seyretmiş olduk dünya gözüyle.

Dream Theater ile bir kez daha
03.07.2005
.

Rock Republic Open Air Festival
03.07.2005
.