Ocak-Mart 2016
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2016
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2016)
.
Bir büyük kayıp daha: Nick Menza - 05/21
YENİ ÇIKAN BAZI ALBÜMLER:
HAZİRAN'16
17: Gojira - Magma
10: Rage - The Devil Strikes Again
1: Yngwie Malmsteen - World on Fire
MAYIS'16
27: Lacuna Coil - Delirium
24: Death Angel - The Evil Divide
20: Katatonia - The Fall of Hearts
20: Iron Savior - Titancraft
20: Flotsam and Jetsam - Flotsam and Jetsam
13: Destruction - Under Attack
NİSAN'16
29: Rob Zombie - The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser
22: Diamond Head - Diamond Head
1: Thunderstone - Apocalypse Again

2016 bir büyük müzisyeni daha aramızdan ayırdı: Nick Menza
21.05.2016

Yaşımız ilerledikçe gençliğimizin Heavy Metal müzisyenlerinin ölüm haberlerini almaya başladık, ama bu seferki ölüm biraz zamansız ve erken oldu. Megadeth'in 4 önemli albümünde davulların başında olan usta baterist Nicholas "Nick" Menza, henüz 51 yaşındayken, kendi grubu OHM ile çaldığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Bir caz müzisyeninin oğlu olan Nick, henüz iki yaşındayken eline aldığı bagetleri, ölene kadar bırakmadı desek yalan olmaz. Gençlik döneminde Kaliforniya'da bazı gruplarla çalışan Menza'nın hayatı, 1989'da Megadeth'e katılmasıyla birlikte farklı bir aşamaya geçti. "Rust in Peace", "Countdown to Extinction" ve "Youthanasia" gibi üç muhteşem albüm ile birlikte gitarist Marty Friedman'ın solo projelerinde de çalan Menza, 1997 "Cyriptic Writings" albümünün ardından çıkılan turda dizlerinden sorun yaşayınca tedavi nedeniyle gruptan ayrı kaldı, daha sonra da geri dönmedi.

Belki de fiziksel durumu nedeniyle metal gruplarıyla değil de caz gruplarıyla çalmaya başlayan Menza, 2007'de geçirdiği bir kazada da neredeyse kolunu kaybediyordu. Daha sonraki müzik yaşamında da kendi projeleri üzerinde çalışmaya devam eden Menza'nın son proje grubu, eski Megadeth gitaristlerinden Chirs Poland'ın da yer aldığı OHM'ydi.