Nisan-Haziran 2000
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ekim-Aralık 2000
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Temmuz-Eylül 2000)
.
Megadeth'in en iyileri - 25.09
Malmsteen'in dönüşü - 18.09
Blind Guardian'ın yeni albüm hazırlıkları - 18.09
Tony Iommi'den solo albüm - 14.08
Helloween stüdyoda - 12.08
Iron Maiden'da sahne kazası - 10.07

Megadeth'in en iyileri
25.09.2000
Sonunda Megadeth'in de bir resmi derlemesi oluyor. Her yaşlanan grubun başına gelen bir kaç yıldır sıkıntı yaşayan Megadeth'in de başına geliyor ve Capitol Records, grubun 15 yıllık kariyerinin bir özeti olan "Capitol Punishment: The Megadeth Years" albümünü 26 Ekim'de yayınlıyor. Albümde eski hitlerin yanında "Kill The King" ve "Return To The Hangar" adlı iki de yeni parça yer alıyor. Grup, 15 yılda  Heavy-Metal'in önde gelen gruplarından biri olmuş, çıkardığı sekiz albümü 12 milyondan fazla satarak, altın ve platin plak ödülleri kazanmış, yedi kez  Grammy'ye aday gösterilmiş ve gerçekleştirdikleri dünya turlarının bir çok ayağı kapalı gişe yapmıştı. Grup geçen yıl grubun tarzını belirleyen iki üye gitarist Marty Friedman ve baterist Nick Menza'yı kaybetmiş, iki kurucu üye Dave Mustaine ve Dave Ellefson'un yanına iki yeni üye Jimmy DeGrasso ve Savatage'den tanıdığımız Al Pitrelli gelmişti. Grup, bu albümle birlikte bir de 25 kadar video klip içeren bir DVD çıkarmayı planlıyor.

Malmsteen'in dönüşü
18.09.2000
Seksenlerin parıltılı gitar virtüözlerinden Yngwie Malmsteen, yeni albümü için Spitfire Records ile anlaştı. Doksanlarda sessizliğe gömülen Malmsteen'in 21.yüzyıla girerken yeni bir çıkış arayacağı 65 dakikalık albümde 14 parça bulunuyor. "War To End All Wars" adını taşıyacak ve 7 Kasım'da çıkması beklenen albümdeki parçalar şunlar: "Prophet Of Doom", "Crucify", "Bad Reputation", "Catch 22", "Masquerade", "Arpeggios From Hell", "Miracle Of Life", "Wizard", "Prelude", "Wild One", "Tarot", "Instrumental Institution", "War To End All Wars" ve "Black Sheep Of The Family". Mizahi bir tarzda reggae ritmleri içerecek olan son parça, bonus track olarak yayınlanacak. Bu arada Spitfire Records, Malmsteen'in ABD'de yayınlanmamış eski albümleri ile birlikte best of tarzı albümlerini de yeni kapak ve tasarımla yayınlamayı düşünüyor.

Blind Guardian'ın yeni albüm hazırlıkları
18.09.2000
Almanya'dan çıkan sağlam Power-Metal gruplarından biri olan Blind Guardian, yeni albümünde yer alacak parçaların yüzde 70'inin tamamlandığını açıkladı. Yeni albümün son albüm "Nightfall In Middle-Earth" gibi bir tema albümü olmayıp her parçanın kendine özgü bir konusu olacağını açıklayan grup, söz ve müziklerde, takipçilerine bazı sürprizler de yapacaklarını belirtti. Albümde yer alacak en az bir şarkının ki bunlardan birinin 12 dakikalık, bu güne kadar yazdıkları en uzun parça olması bekleniyor, yazar J.R.R. Tolkien'e adanması söz konusu. Grup, albümün kayıtlarına Ekim ayı içinde başlayacak ve albümün yapımcılığını Blind Guardian ile birlikte Charly Bauerfeind üstlenecek. Yeni albümün Mayıs-Ekim 2001 ayları arasında yayınlanması bekleniyor.

Tony Iommi'nin solo albümü tamamlandı
14.08.2000
Black Sabbath'ın kurucusu ve efsanevi gitaristi Tony Iommi, iki yıldır üzerinde çalıştığı solo albümünü bitirmek üzere. "Iommi" adı verilen ve 10 Ekim'de Divine Records etiketiyle çıkacak albümde Iommi'nin gitarına her parçada ayrı bir ünlü vokalist eşlik etmiş. Albümde yer alan parçalar ve vokalistler şunlar: "Laughing Man" (Henry Rollins), "Meat" (Skin -Skunk Anansie), "Goodbuy Lament" (Dave Grohl -Foo Fighters, ex-Nirvana), "Time Is Mine" (Phil Anselmo -Pantera), "Patterns" (Serj Tankian - System Of A Down), "Black Oblivion" (Billy Crogan -Smashing Pumpkins), "Flame On" (Ian Astbury -The Cult), "Just Say No" (Pete Steele -Type O'Negative) ve "Into The Night" (Billy Idol). Ağustos sonunda çıkacak olan ilk 45'lik ise vokalde Phil Anselmo'nun yer aldığı "Time Is Mine".

Helloween'in yeni albümü yakında geliyor
12.08.2000
Helloween'in resmi web sayfası www.helloween.org'da yazdığına göre grup "The Dark Ride" ismi verilmesi düşünülen yeni albümünde yer alacak parçaların kayıtlarını tamamladı. Albüm için hazırlanan 16 parçadan 12 veya 13'ünün albüme koyulacağı, diğerlerinin de "b-side" ya da "bonus track" olarak değerlendirileceği belirtiliyor. Grubun vokalde Andi Deris, gitarlarda Michael Weikath ve Ronald Grapow, basta Markus Grosskopf ve davullarda Uli Kusch'dan oluşan son kadrosunu koruduğu albümün prodüktörlüğünü, Bruce Dickinson'ın solo albümlerinden de tanıdığımız Roy Z üstlenmiş. Albüm öncesi yayınlanacak ilk 45'lik ise, albümün açılış parçası olarak da düşünülen "Behind The Portal". Albümün Eylül/Ekim gibi yayınlanması bekleniyor.

Resmi sayfanın haberler bölümünde göze çarpan bir diğer şey ise Michael Weikath'ın 1983'de kaydettiği ve okuldaki grubuyla birlikte çaldığı "Sea Of Fears" adlı parçanın MP3'ü. Parçayı daha sonradan geliştirilmiş ve "Walls Of Jherico"da yer almış haliyle "How Many Tears" olarak tanıyoruz.

Bu arada Helloween'in eski üyelerinden Kai Hansen'in grubu Gamma Ray'in hazırlıkları bir süredir devam eden çift CD'lik derleme albümü "Blast From The Past" de çıktı. Albümde yer alan parçaların isimleri eski haber'lerde bulunabilir.


Iron Maiden'da sahne kazası
10.07.2000
Iron Maiden'ın Mannheim konseri hastanede bitti. 8 Temmuz'daki konserin giriş parçasındaki gitar solosu sırasında sahnenin önüne gelen ve dengesini kaybederek 3,5 metre yükseklikten fotoğrafçılara ayrılmış boşluğa düşen gitarist Janick Gers'in başına 6 dikiş atıldı. İç kanama ve daha ciddi bir sorun olabileceği riskiyle geceyi hastanede geçiren Gers'in sakatlanması nedeniyle Essen, Sofya ve Atina konserleri iptal edildi. Grup 16 Temmuz'da Portekiz konseriyle Avrupa Turu'na devam edecek. Londra'ya dönen Gers de bir haftalık bir dinlenmenin ardından tura tekrar katılacak.