Temmuz-Eylül 2000
Ana Sayfa
Haber Dizini
Ocak-Mart 2001
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ekim-Aralık 2000)
.
Eski tüfeklerden işbirliği - 23.10
Yeni Type O'Negative albümü - 02.10
Aerosmith'den bir film müziği daha - 02.10
Hammerfall üçlüyor - 02.10

Eski tüfeklerden işbirliği
23.10.2000
Heavy Metal'in zirve yıllarının önemli isimlerinden Dio, Yngwie Malmsteen ve Doro, Kasım ayı içerisinde ortak bir Amerika turuna çıkıyorlar. Ronnie James Dio'nun yanında Cragi Goldy, Jimmy Bain ve Simon Wright'tan oluşan son kadrosuyla "Magica World Tour"u gerçekleştirmekte olan Dio'ya turun ikinci Kuzey Amerika ayağında Malmsteen ve Doro da destek olacak. Grup turun Avrupa ayağında da Deep Purple'dan destek almıştı. Tur sayesinde, "War To End All Wars" adıyla yeni albüm çıkaran Malmsteen ve grubu Rising Force, yıllar sonra ilk ABD konserlerine çıkacaklar. 80'lerin sağlam Alman Metal gruplarından Warlock'un unutulmaz solisti Doro Pesch de uzun bir aradan sonra sahnelere dönüş yaparken, Kuzey Amerika'da 10 yıl aradan sonra çıkan ilk albümü "Calling The Wild"ı da tanıtma fırsatı bulmuş olacak.

Yeni Type O'Negative albümü
02.10.2000
31 Ekim'de yayınlanması beklenen yeni Type O'Negative albümü iki ayrı şekilde piyasaya çıkacak. "Least Worst Of.." adını taşıyan albümün "kirli" versiyonundaki "It's Never Enough", "temiz" versiyonda yer almazken "Gravity" adlı parça da temiz versiyonda yerini "Unsuccessfully Coping"e bırakacak. Böylece kirli albüm "Parental Advisory" uyarısıyla satılırken temiz albümde böyle bir uyarıya gerek kalmayacak.

Aerosmith'den bir film müziği daha
02.10.2000
Hollywood ile fazla içli dışlı olan ve elemanları yaşlandıkça şov grubuna dönen Aerosmith, yetmişlerin ünlü dizisi "Çarli'nin Melekleri"nin yeni tamamlanan sinema versiyonuna "Angel's Eye" adlı şarkı ile katılıyor. Bu şarkıyı da içeren soundtrack albüm 17 Ekim'de yayınlanıyor.

Hammerfall üçlüyor
02.10.2000
Power Metal'in başarılı yeni gruplarından Hammerfall, üçüncü albümüyle tekrar gündemde. "Renegade" adını taşıyan albümde tarzını daha melodikleştiren ve gürültüden arındıran grup, artık adını Power'ın en iyileri arasına yazdırmayı hedefliyor. Albüm adının eski bir Thin Lizzy albümü ile aynı olması yüzünden çıkan tartışma ise grubun bu durumu, söyleşiler sırasında kendilerine bu konuda soru sorulmasıyla farkettiklerini açıklamalarıyla kapandı. Yeni albümde, önceki iki albümde yazarlığı üstlenen gitarist Oscar Dronjak ve vokalist Joacim Cans'in yanında diğer gitarist Stefan Elmgren ile In Flames grubunudan Jesper'ın da katkıları olmuş. Sadece bir enstrumantel parçanın yer aldığı "Renegade"in kayıtları, Megadeth'in de çalıştığı Nashville'de ve Michael Wagener'in yapımcılığında, yedi haftada gerçekleştirilmiş. Albümü yılbaşından itibaren Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Japonya turları izleyecek. Grup, yaz aylarını da Avrupa'daki çeşitli Rock festivallerinde geçirmeyi planlıyor. Bu arada grup seksenlerin bol makyajlı Glam-Metal gruplarından Twisted Sister için yapılacak tribute albümde "We're Not Gonna Take It"i seslendirecek.