Ocak-Mart 2001
Ana Sayfa
Haber Dizini
Temmuz-Eylül 2001
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Nisan-Haziran 2001)
.
Running Wild'dan Yeni Albüm Geliyor - 18.06
Iced Earth Avrupa Turu'nda Şova Hazırlanıyor - 11.06
Kısa Kısa (Friedman, Ozzy, Metallica, Boston, Iron Maiden, Megadeth, Dio/Rainbow, R.A.T.M.) - 28.05
Yngwie Malmsteen'in Türkiye Konserleri Sönük Geçti - 21.05
Twisted Sister İçin Tribute Albüm - 17.05
Slayer'ın Yeni Albümü Tamam Gibi - 14.05
Kısa Kısa (Geoff Tate, Van Halen, Testament, In Flames) - 30.04
Iced Earth'ün Beklenen Albümü - 16.04
Megadeth'den Yeni Single - 09.04
Yunanistan'da Nevermore Sevgisi - 02.04

Running Wild yeni albüm için çalışıyor
18.06.2001
Power Metal'in öncü gruplarından Running Wild, 2002 başında piyasaya sürmeyi düşündüğü yeni albümü "The Brotherhood"un stüdyo çalışmalarına başladı. "The Brotherhood", "U-Nation" ve "Welcome To Hell", üzerinde çalışılan şarkılardan bazıları.

Iced Earth'den konser sahnesi hazırlığı
11.06.2001
Iced Earth Eylül-Ekim aylarında Avrupa'da olacak. 3 saatlik bir konser programı hazırlayan grup 15'er dakikalık 2 arayla bölünen 3 bölümlük şov hazırlıyormuş Avrupa'lı hayranlarına. İlk üç albümlerinden paraçalar çalacakları klasik heavy metal sahnesini eski Mısır figürlerinin süslediği ve "Dark Saga" ile "Something Wicked"dan parçalar çalacakları bölüm izleyecek. Son bölüm ise Drakula'nun şatosu görünümüne bürünecek sahnede yeni albümden parçalar çalacaklar. Grubun beyni Jon Schaffer, artık kimsenin bu kadar uzun konserler vermediğini, sadece Manowar'ın güce dayanan ve 20'şer dakikalık davul, bas ve gitar sololarıyla bu sürelere çıkabildiğini belirtmiş.

Michael Kiske yeni albüm ile uğraşıyor
11.06.2001
Eski Helloween vokalisti Michael Kiske, yeni solo albümünün kayıtlarıyla uğraşıyor. Klasik heavy metalden biraz uzaklaşmakla birlikte yine de gitar ağırlıklı gerçekten heavy parçalar kaydettiğini belirten Kiske, yoğun çalışmalar nedeniyle Kai Hansen'in, Gamma Ray'in bir parçasında vokal yapma teklifini de geri çevirmek zorunda kalmış.

Kısa Kısa
28.05.2001
Megadeth'ten ayrıldıktan sonra sesi soluğu kesilen gitarist Marty Friedman, Red Dye #2 adıyla kurduğu yeni grubuyla birlikte stüdyoda olduğu açıklandı. Grubun solisti de bayanmış.

Bir kez daha bir arada olan Black Sabbath ile Ozzy Osbourne cephesinde yeni albüm sesleri geliyor. Ozzy'nin eşi ve menajeri Sharon Osbourne'un yaptığı açıklamaya göre grup kayıtlarına başladığı albümü 2002 ortalarında çıkaracak. Ozzy'nin solo albümü ise Ekim ayında çıkıyor. Bu albümde Foo Fighters'dan Dave Grohl, Alice In Chains'ten Jerry Cantrell ve Foreigner'dan Mick Jones da şarkı yazımında yardımcı olmuşlar.

Ozzy ve Alice In Chains demişken, bu iki isimle de çalmış olan bas gitarist Mike Inez'in adı Metallica ile birlikte geçiyor. Her ne kadar grup henüz yeni bir basçı ile anlaşmadık dese de Inez'in bu yer için ilk sıradaki aday olduğu söyleniyor. Bu arada Metallica bateristi Lars Ulrich ve karısı Skylar'ın ikinci çocukları Layne doğmuş.

Saf Hard-Rock tarzının en kaliteli ve en müşkülpesent grubu olan Boston, 25 yıllık kariyerinde beşinci stüdyo albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. "More Than A Feeling" ve "Amanda" gibi slow rock hitleriyle bir dönemin simgesi olan grup iki yeni parçası "Someone" ve "Turn It Off"u http://www.boston.org/whatsnew.html adresinden indirebilirsiniz.

Tattoo The Planet European Tour, dört dev grubu bir araya getirecek. Pantera, Slayer, Cradle Of Filth ve Sepultura, 14 Eylül - 6 Ekim arasında Avrupa'yı dağıtacaklar.

Iron Maiden, Britanya Müzik Endüstrisi'nin en önemli ödüllerinden biri olan "Ivor Novello Awards"ın 46.sına uluslararası başarı dalında layık görülmüş.

Megadeth'in yeni albümü "The World Needs A Hero" çıktığı hafta 61 bin adet satarak Billboard'un 200 albümlük listesine 16.sıradan girmiş. 

Dio'nun Rainbow'a tekrar gireceği ve Blackmore ile bir araya gelerek bu yaz Japonya'da beste ve kayıt çalışmaları yapacağı söyleniyor.

Zack'in ayrılmasının ardından geleceği belirsizleşen Rage Against The Machine'in bir kaç yıl önce dağılan Soundgarden'ın güçlü vokalisti Chris Cornell'a teklif götürdüğü söylentisi var. Hatta bir albüm bile çıkaracaklarmış.


Malmsteen sönüktü
21.05.2001
4 yıl sonra tekrar Türkiye'ye gelerek 19-20 Mayıs tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da birer konser veren 80'lerin ikinci yarısının ünlü İsveçli gitar virtüözü Yngwie Johann Malmsteen, beklenenden uzak bir performans sergiledi. Konsere en başarılı stüdyo albümü diyebileceğim 88 tarihli Odyssey'den "Rising Force" ile ümit veren bir başlangıç yapan Malmsteen arada "Katibim"den bir şeyler tıngırdatarak İstanbul dinleyicisinin gönlünü aldıysa da konserde, beste açısından yetersiz olan son albümlerine ağırlık verince beklenen tadı bırakamadı. Solo şov bölümlerinde gitarı olabilecek her şekilde çalarak bu konuda ne kadar üstad olduğunu gösterse de eskiden aralara serpiştirdiği klasik müzik yorumlarına da fazla girmeyince kendisi için yıllardır söylenen beste fakirliği problemleri yüzünden çok da tatminkar bir konser verememiş oldu.

Twisted Sister'a da tribute albüm
17.05.2001
Seksenlerin okulluları yoldan çıkaran çılgın grubu Twisted Sister'ın anısına hazırlanan Tribute albüm Koch Records tarafından 14 Ağutos'da yayınlanacak. Albümde yer alan konuk grup ve yorumladıkları Twisted parçaları şöyle: Lit - "I Wanna Rock", Joan Jett - "We're Not Gonna Take It", Motorhead - "Shoot'Em Down", Nashville Pussy - "The Kids Are Back", Nine Days - "The Price", Chuck D - "Wake Up The Sleeping Giant", Anthrax - "Destroyer", Overkill - "Under The Blade", Cradle Of Filth - "The Fire Still Burns", V.O.D. - "Don't Let Me Down", The Step Kings - "Burn In Hell", Fu Manchu - "Ride To Live (Live To Ride)", Sebastian Bach - "You Can't Stop Rock'N Roll", Hammerfall - "We're Gonna Make It", Sevendust - "I Am (I'm Me)". Albümde bir de Twisted Sister tarafından seslendirilen AC/DC cover'ı "Sin City" yer alacak.

Slayer'ın yeni albüm kayıtları tamamlandı
14.05.2001
Slayer'ın yeni albümü "God Hates Us All" piyasaya çıkarılmayı bekliyor. Monster Magnet'ten Matt Hyde'ın prodüktörlüğünü yaptığı ve Vancouver Warehouse Stüdyoları'nda kayıt edilen albüm ile grup, ilk yıllarındaki karanlık vokal ve rifflere dönüş yapıyor. Parçaların hemen hepsinin söz ve müziğinde gitarist Kerry King'in imzası var. Bir kaç parçada gitarist Hannemann ve vokalist/bas gitarist Tom Araya'nın isimlerine de rastlanıyor. Daha hafif müzik yapmak amacıyla 1996'da gruptan ayrılan ama fazla dayanamayıp geri dönen Paul Bostaph, bestelere katkı yapmamakla birlikte elinde bagetleri ile yine görev başında. Uzun soluklu albümde yer alacak 14 parça şöyle: "Scar Struck" (King), "War Zone" (King), "New Faith" (King), "Exile" (King), "Payback" (King), "Threshold" (M:Hanneman / L:King), "Seven Faces" (King), "God Send Death" (M:Hanneman / L:Hanneman/Araya), "Deviance" (M:Hanneman / L:Hanneman/Araya), "Addict" (M:Hanneman / L:King), "Here Comes The Pain" (King), "Bloodline" (M:Hanneman/King / L:Araya/Hanneman), "Cast Down" (King) ve "Deciple" (M:Hanneman / L:King). Albümün kayıtları sırasında ortaya çıkan ve albüme konulmayan bir kaç parça da EP ve bonus track olarak değerlendirilecek. Grup köklerine dönüş kapsamında bir de küçük bir Avrupa Turu'na çıkarak 21 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Kuzey Avrupa'da küçük klüplerde çalacak. Haziran ayı ise Kuzey Amerika'da, Pantera ve Sepultura'nın da bir kaç konserde Slayer'ı destekleyeceği "Extreme Steel Tour" ile geçecek.

Kısa Kısa
30.04.2001
Queensryche vokalisti Geoff Tate ilk solo albüm projesini gerçekleştirmek için gitarist Scott Moughton ile birlikte çalışmalara başlamış. Tate ayrıca bu yaz kaydedilecek olan yeni Queen Tribute albümündeki bir parçada da vokal yapacak.

Önce beyin tümöründen sonra da eklem kanserinden ölümle burun buruna gelen ama mücadeleden galip çıkan Eddie Van Halen grubu ile birlikte tekrar stüdyoda. Sammy Hagar'ın ayrılmasından sonra kötü bir seçimle eski Extreme solisti Gary Cherone ile çalışan ama neyse ki durumu kısa sürede anlayıp efsanevi vokalistleri David Lee Roth ile tekrar birleşen Van Halen'ın 11 yeni parçayı tamamladığı söyleniyor.

Bir kanser haberi de Testament'dan. Vokalist Chuck Billy'nin kansere yakalandığı ama henüz fazla yayılmadan erken tespit edilen kanserli hücrelerin üstesinden gelindiği açıklandı grubun resmi sayfası www.testamentlegions.com 'da. Billy'nin kısa bir dinlenme devresinden sonra tekrar mikrofonu eline alacağı ve Anthrax, Exodus, Death Angel ve M.O.D.'nin de adının geçtiği "Thrash Of The Titans" konserine hazırlanacağı belirtiliyor.

In Flames ilk konser albümünü Ağustos başında çıkarıyor. Japonya turu sırasında kaydedilen ve "Live In Japan" adıyla yayınlanacak albümde "Pinball Map", "Bullet Ride", "Moonshield", "Gyroscope" ve "Ordinary Story" gibi önemli parçalar da var.


Iced Earth'ün yeni albümü yakında çıkıyor
16.04.2001
Uzun zamandır beklenen Iced Earth albümü "Horror Show"un kayıtları tamamlandı. Albümde yer alacak 10 parçanın isimleri şöyle: "Wolf", "Damien", "Jack", "Ghost of Freedom", "Im-Ho-Tep (Pharoah's Curse)", "Jeckyl & Hyde", "Dragon's Child", "Frankenstein", "Dracula" ve "The Phantom Opera Ghost". Karanlık epik konulardan bahseden sözleri ile albümün yılın en iyi power metal albümlerinden biri olmaya aday olacağı söyleniyor. Piyasaya çıkış tarihi henüz belli olmamakla birlikte Mayıs sonu ya da Haziran başı üzerinde duruluyor. Az sayıda basılacak olan 2-CD versiyonunda ikinci disk röportajlar dışında "Iron Maiden - Transylvania" gibi cover parçalar da yer alacak. Grup, Chicago'da piyasaya çıkış partisi havasında özel bir şov da planlıyor. Bu arada gitarist Jon Schaffer'in Blind Guardian vokalisti Hansi Kürsch ile gerçekleştirdiği projesi Demons & Wizards, Alman Grammy'si diyebileceğimiz Echo ödüllerine aday gösterildi.

Megadeth'in yeni albümünden ilk single
09.04.2001
Megadeth, Mayıs ayında yayınlanacak yeni albümü "The World Needs A Hero"dan ilk single olarak "Moto Psycho"yu yayınladı. Gerçi, geçen sene çıkan ve yeni albümde de yer alacak olan "Dread And Fugitive Mind"ın da single'ı var ama yine de "Moto Psycho" yeni albümün ilki sayılır. Bu arada parça çıktığının ilk haftası A.B.D. rock radyolarında en çok çalınan parça oldu. Nisan sonunda grup, albümün çıkışını 12 şehirde "The World Needs A Hero Record Release Party Tour" konserleri ile kutlayacak. Konserlerde akustik performanslar da yer alacak. Ortalarda dolaşan yeni parçalara bakılırsa Megadeth'teki düşüş sürüyor. Sanırım bundan sonra gruptan yeni bir "Rust In Peace" beklemek hayal. Albümün Mayıs ortasında piyasaya çıkmasının ardından ikinci single olarak da "Burning Bridges" düşünülüyor.

Nevermore, Iron Maiden'ı geçti
02.04.2001
Komşumuz Yunanistan'da Metal Hammer okurları yılın grubu olarak Nevermore'u seçerlerken, Iron Maiden yeni albüm çıkardığı her sene yılın grubu seçildiği bu ülkede ilk defa tahtını kaptırmış oldu. Oyların yaklaşık yüzde 17'sini alan Nevermore'a "Yılın Grubu" ünvanını kaptıran Iron Maiden ise Bruce Dickinson'un "En İyi Vokalist", Adrian Smith'in "En İyi Gitarist", Steve Harris'in "En İyi Basist" ve "Brave New World"'ün "En İyi Albüm" seçilmesiyle geleneğin diğer kısımlarını bozmamış oldu. Bu arada Nevermore'un 2000 albümü "Dead Heart In A Dead World"den ilk single olarak "Believe In Nothing"in seçildiği belirtildi. Single'ın B yüzünde albümde de yer almış olan Simon & Garfunkel cover'ı "The Sound Of Silence" ile birlikte Judas Priest cover'ı "Love Bites" da yer alacak.