Ekim-Aralık 2000
Ana Sayfa
Haber Dizini
Nisan-Haziran 2001
.
HEAVY METAL HABERLERİ
(Ocak-Mart 2001)
.
Savatage'e Yeni Vokal ve Solo Gitar - 12.03
Sepultura'dan Değişim Albümü - 12.03
Testament Gitaristinden Solo Albüm - 12.02
Judas Priest Diskografisi Yenileniyor - 12.02
AC/DC'ye Platin Yakışır - 05.02
Ozzy, Dizi Yıldızı Oluyor - 05.02
Megadeth, Yeni Albümünde Kahraman Arıyor - 21.01
Iron Maiden - Brave New World Tour sona erdi  - 19.01
Halford'dan Canlı Albüm Hazırlığı  - 14.01
Amerikan Müzik Ödülleri verildi - 09.01

Savatage'de kadro değişiklikleri
12.03.2001
Gitaristi Al Pitrelli'yi Megadeth'e kaptıran, Zachary Stevens'ın da ayrılmasıyla solistsiz kalan Savatage, 17 Nisan'da yayınlanacak olan yeni albümü "Poets And The Madmen"in konser turuna yeni vokalist ve gitaristi ile çıkacak. Grubun yeni vokalisti, Savatage'in anavatanı Florida'dan Damond Jiniya olurken, gitarlar da Seven Witches, Bronx Casket Co., Speeed ve Metalium gibi power metal gruplarında çalışmış olan Jack Frost'a emanet edildi. Savatage'in kurucusu Jon Oliva, yeni vokalistleri Jiniya'yı Florida'da bir arkadaşlarının evindeyken tesadüfen keşfettiklerini anlatırken, Frost'un da grup kimyasına en uygun gitarist adayı olduğu için seçtiklerini belirtti.

Sepultura'dan konsept albüm
12.03.2001
Sepultura'nın yeni stüdyo albümü "Nation" 20 Mart'ta piyasaya çıkıyor. Guitarist Andreas Kisser, albümle ilgili yaptığı açıklamada albümün adını kültürel ve fiziksel sınırların olmadığı bir dünya üzerindeki tek bir ulustan aldığını ve albümdeki tüm parçaların aynı tema üzerine yazıldığını söyledi. Eski albümlere göre daha melodik olması beklenen albümde, Max Cavalera'nın ayrılmasıyla bir önceki albüm "Against"de aralarına katılan vokalist Derrick Green'in de Sepultura sounduna olumlu katkılarda bulunduğunu belirten Kisser, albümün bir bakıma özü olan "Sepulnation" adlı parçaya da klip çekmekte olduklarını açıkladı.

Testament gitaristinden solo albüm
12.02.2001
Testament gitaristi Eric Peterson, solo projesi Dragonlord ile ilk albümünü yayınlamak üzere. Peterson'dan başka, gitarda Vicious Rumors'dan Steve Smyth, basta Iced Earth'den Steve DiGiorgio, klavyelerde Psypheria'dan Lyle Livingston ve davullarda Sadus'dan Jon Allen'ın yer aldığı grubun müzikal tarzı Testament'dan oldukça farklı olacak. Gotik tarzda bir vokal, melodik müzik ve akorlar, arka plandaki koro ve klasik yaylı enstrumanlar şarkıların temelini oluşturuyor. "Spirits In The Mist", "Rapture", "Wolfhunt", "Egraine" ve "Tradition And Fire", albümde yer alacak parçalardan bir kaçı.

Judas Priest diskografisi yenileniyor
12.02.2001
Judas Priest'in emektar elemanları Glenn Tipton ve KK Downing, bir yandan yeni albümün gitar kayıtlarını tamamlamaya çalışırlarken, diğer yandan da Sony ile eski albümlerin yeniden çıkarılması konusunda çalışmalarda bulunuyorlar. "Sin After Sin"den "Painkiller"e, Columbia Records etiketiyle yayınlanmış toplam 12 stüdyo albümünü üç aşamada dörder CD'lik gruplar halinde yeniden çıkarmayı planlayan grup, ilk aşamada Nisan ayında "British Steel", "Point Of Entry", "Screaming For Vengeance" ve "Defenders Of The Faith"i hazırlayacak. Grubun 1980 civarı zirve dönemlerini temsil eden bu dört albümü Temmuz'da, ilk gençlik zamanından "Sin After Sin", "Stained Class", "Killing Machine" ve "Unleashed In The East" takip edecek. Grubun olgunluk dönemi albümleri olan "Turbo", "Priest... Live!", "Ram It Down" ve "Painkiller" ise Ekim'de yayınlanacak. Tüm albümlere yeni notlar, görsel malzemeler ve daha önce yayınlanmamış bonus track'ler koymayı düşünen grup, ayrıca ikinci etapta çıkacak 4 CD'yi birlikte alacaklara, tüm CD'lerin içinde saklanabileceği koleksiyon kutusunu da hediye edecekler.

AC/DC'ye Platin yakışır
05.02.2001
Ocak 2001 itibariyle, AC/DC'nin ABD'de CD formatında çıkarılmış tüm stüdyo albümleri "Platin Albüm" sınırını geçmiş oldu. Grubun 2000 albümü "Stiff Upper Lip"in CD'sinin de 1 milyonluk satış barajını aşmasıyla grup erişilmesi güç bir başarıyı yakalamış oldu. Efsanevi "Back In Black" 19 milyonla başı çekerken, "Dirty Deeds" ve "Highway To Hell" 6'şar milyon, "Who Made Who" 5 milyon, "Razor's Edge" ve "For Those About To Rock" 4'er milyon, "Ballbreaker" 2 milyon, "Flick Of The Switch", "Fly On The Wall", "Bonfire" ve "Stiff Upper Lip" de 1'er milyonluk CD kopyası satmış durumdalar. Ayrıca "Jailbreak" EP'si de 1 milyonun üzerinde satmış. Toplam 18 platin albüm ödülü alan AC/DC toplamdaki 60 milyonluk albüm satışıyla ABD'de tüm zamanların en çok satan beşinci grubu konumunda. Grup, Mart-Mayıs aylarında Kuzey Amerika'yı bir kez daha turlayacak ve alt grup olarak da yine Slash's Snakepit'den destek alacak.

Ozzy, dizi yıldızı oluyor
05.02.2001
Amerikam Threshold Entertainment şirketi Ozzy Osbourne'a ilginç bir teklif götürdü. 50'lerin ABD'de çok tutulan sitcom'u Ozzie And Harriet'in yeni uyarlamalarını çekmeyi düşünen şirket, sözkonusu diziye konu olan Ozzie Nelson ve ailesinin yerine Ozzy Osbourne ve ailesini koymayı düşünüyor. Sözkonusu teklife olumlu baktıklarını söyleyen Ozzy'nin eşi ve menajeri Sharon Osbourne, olayın kendileri için çok değişik bir heyecan olacağını vurguladı. Threshold Başkanı Larry Kasanoff'un konuya yaklaşımı ise ilginç: "Ozzy, Beverly Hills'de zeki, çekici eşi ve üç normal çocuğuyla yaşayan, vahşi, çılgın ve çok başarılı bir Rock yıldızı. Onun özel yaşam tarzı çok zevkli, renkli ve hareketli. Bu yüzden onu insanlara da izlettirmeliyiz."
Bu arada Marilyn Manson, Slipknot, Papa Roach, Disturbed ve Linkin Park gruplarının yer alacağı bu yılki Ozzfest'in ana grubu olarak Black Sabbath'ın Osbourne, Iommi, Butler ve Ward'dan oluşan orijinal kadrosuyla sahne alacağı açıklandı.

Megadeth, yeni albümünde kahraman arıyor
21.01.2001
Megadeth, Mayıs ayında yayınlayacağı yeni albümünün adını koydu: "The World Needs A Hero". 14 Mayıs'ta grubun yeni plak şirketi Sanctuary Records etiketiyle yayınlanacak albümde 11 parça yer alıyor. Tümü Mustaine imzalı parçaların yapımcılığını da grup kendi üstlenmiş. Albümdeki parçalardan "Dread And The Fugitive Mind", eski plak şirketleri Capitol'un grupla ayrılırken çıkardığı derleme albümleri "Capitol Punishment: The Megadeth Years"da da yer almıştı. Albümde yer alacak parçalar şunlar: "Disconnect", "The World Needs A Hero", "Moto Psycho", "1000 Times Goodbye", "Burning Bridges", "Promises", "Recipe For Hate...Warhorse", "Losing My Senses", "Dread And The Fugitive Mind", "Return To Hangar" ve "When".

Dave Mustaine, albümün adıyla ilgili sorulara "Dünyanın bir kahramana ihtiyacı var, çünkü yıllardır gerçek bir Rock yıldızı çıkmıyor. Axl Rose yaptıklarıyla bu kavramı öldürdü. Ortalıkta bir çok aşağılık heriften geçilmiyor." şeklinde bir açıklamada bulunuyor.

Megadeth'in kuruluşundan bu yana değişmeyen iki Dave, solist/gitarist Mustaine ve bas gitarist Ellefson, yıllar sonra bir kez daha baştan başlama heyecanındalar. 90'ların başındaki büyük çıkışlarına büyük katkıda bulunan iki üyesi baterist Nick Menza ve gitarist Marty Friedman'ın birer yıl arayla ayrılmasıyla yine seksenlerin sonudaki kadro problemi ile karşı karşıya kalan Megadeth, 1999'da Jimmy DeGrasso'yu ve 2000'de de Savatage'den Al Pitrelli'yi bünyesine katarak, değişim havasını yakaladı. 97 albümleri "Cryptic Writings"in bile yarısı kadar satabilen son albümleri "Risk" ile birlikte düşen popülaritesini yükseltmek için köklerine dönüş yapmayı seçen grup, yeni albümün yayınlanmasının ardından bir dünya turu planlıyor. Yeni parçalarından "Return To Hangar" bile grubun eskiye dönüş hareketini yeterince anlatıyor gibi. Yine Mustaine'in belirttiğine göre Megadeth'te herşey yenilendi. Yeni şirket, yeni menajer, yeni elemanlar... Özellikle belirttiği bir şey var ki "The World Needs A Hero"nun "Risk" gibi olmayacağı. "Bu albüm, bizi alternatif pop makinası haline getirmeye çalışan tüm kişilere karşı yazıldı" diyor Mustaine.


Iron Maiden turu bitirdi
19.01.2001
Iron Maiden, son albümü ile aynı adı taşıyan ve 8 aydır devam eden "Brave New World" turunu "Rock In Rio" kapsamında 250.000 seyirci önünde verdiği muhteşem konserle tamamladı.

Halford'un konser albümü hazır
14.01.2001
Judas Priest'in unutulmaz solisti Rob Halford'un konser albümü "Metal-Is"in kayıtları tamamlandı. Londra LA2'da yapılan konser sırasında gerçekleştirilen kayıtlardan seçilecek parçalar albüme alınacak. Konserin kapanışındaki "The One You Love To Hate" parçasında Halford'a Iron Maiden'dan Bruce Dickinson ve Queensryche'dan Geoff Tate de sahnede eşlik ettiler. Konserde çalınan diğer parçalar ise şunlardı: "Resurrection", "Raise Some Hell", "Locked And Loaded", "Into The Pit", "Nailed To The Gun", "Stained Class", "Jawbreaker", "Running Wild", "Saviour", "Silent Screams", "Cyberworld", "Night Fall", "The Hellion/Electric Eye", "Riding On The Wind", "Genocide", "Beyond The Realms Of Death", "Metal God", "Breaking The Law" ve "Tyrant".

Amerikan Müzik Ödülleri sahiplerini buldu
09.01.2001
28. Amerikan Müzik Ödülleri Los Angeles Shrine Auditorium'da yapılan törenle sahiplerini bulurken Amerikalılar'ın saçma tercihleri bir kez daha kendini gösterdi. Red Hot Chili Peppers gibi bir grup dururken "En İyi Alternatif Grup" ödülünü Creed'e verirlerken, Kid Rock da sürpriz bir şekilde "En İyi Pop/Rock Erkek Sanatçı" ödülünü aldı. Emektar grup Aerosmith, "Başarı Ödülü"ne layık görüldü. Yeniyetme Creed, hiçbir yenilik getirmeyen ve Pearl Jam kopyası sıradan müziğine rağmen "Human Clay" albümüyle "En İyi Pop/Rock Albüm" ödülünü de aldı.